BBQ Workshop
In deze workshop nemen we je mee naar het Amerikaanse BBQ merk Croix Valley. Damon en Lu Holter zijn het dynamische duo in de keuken van Croix Valley waar zij alle producten zelf ontwikkelen en produceren. De Croix Valley producten onderscheiden zich door de zeer hoge kwaliteit, 100% natuurlijke basis, geen kunstmatige smaakversterkers of conserveringsmiddelen, gluten vrij en door zijn grote variatie heel divers in te zetten.
Damon en Lu zijn afkomstig uit Hudson (Wisconsin) in de Verenigde Staten en staan bekend om hun innovatieve aanpak van outdoor cooking en voedselpresentatie. Damon Holter is een wereldkampioen chef-kok en een bekende pitmaster. Hij heeft naam gemaakt als vernieuwer in de fusion keuken, waarbij hij traditionele methoden combineert met moderne invloeden. Zijn vrouw Lu Holter is een gewaardeerde
grillmaster en wedstrijd kok die collega’s en consumenten verrast met haar innovatieve recepten en smaakcombinaties. Samen hebben ze een grote invloed gehad op de Amerikaanse culinaire wereld. Ze koken vaak op food festivals en zijn veelgevraagde deelnemers bij wedstrijden en televisieshows. De combinatie van hun culinaire vaardigheden en hun Croix Valley bbq-producten heeft hen waardering, prijzen en een grote internationale fanbase opgeleverd.
Tijdens deze workshop leren we je omgaan met verschillende soorten rub, sauzen en boosters van Croix Valley. Geheel in stijl van Damon en Lu zullen traditionele Amerikaanse bbq gerechten worden afgewisseld met creatieve fusion combinaties.
Alle gebruikte rubs en sauzen in deze BBQ workshop en meer zijn na de workshop te bestellen of te koop bij de winkelier of pitmaster.
Wist je dat:
- Croix Valley spreek je uit als “krooi vellie” met een Engelse ‘r’.
- Croix Valley ontleent zijn naam aan de St. Croix River welke de grens vormt tussen de staten Wisconsin en Minnesota alwaar op de oevers van de rivier, waar Damon en Lu woonachtig zijn, de eerste Croix Valley producten zijn bedacht en gemaakt.
- Het logo met het varken en de vleugels verwijst naar de staat Wisconsin welke in Amerika ook bekent is van de traditionele oerhammetjes: Pigwings.
- De mensen uit Wisconsin ook wel Cheese Heads (kaaskoppen) worden genoemd vanwege de rijke kaascultuur binnen de staat.